Nedaleč stran od mestnega vrveža nenehno rastoče prestolnice, v mirnem slikovitem kotičku, ki je naslonjen na pobočje Šmarne gore, kjer se naravne znamenitosti prepletajo s samo naravo in bujnim rastjem, se nahajajo prekrasne parcele na zemljišču, ki obeta nov standard visokokakovostnega bivanja.


 

Tacen se že od nekdaj deli na tri dele.

Na “Grškem” v smeri Save, “Sige” proti Vikrčam in “na Bregu”, kjer se nahaja soseska, proti Šmarni gori. Na tem delu pod šmarnogorsko Grmado je bil včasih grad Rocen, nekdanja last Lambergov. Pred 2. sv. vojno je bil tukaj frančiškanski samostan, po vojni srednja šola za miličnike, sedaj pa je Policijska akademija.

 

Na severni strani nudi parcelam zaledje najljubša Ljubljanska destinacija za pohodnike  Šmarna gora, na nasprotni južni strani pa se v daljavi sliši šum Save, kjer se prav v najlepšem odseku iz mirnega toka počasi stopnjuje v razburljiv in dramatičen del, ki se potem malce nižje po strugi prelevi v Veslaški center Tacen. 

Zemljišče se nahaja na prisojni strani Šmarne gore in Grmade, kar pomeni, da je osončenost zagotovljena, saj so vse parcele orientirane pretežno v smeri vzhod-zahod.

V Tacnu je križišče cest proti Ljubljani, Medvodam, Smledniku in Vodicam.

 

Dostop do parcel je mogoč iz večih strani. Iz Vižmarsko-Brodovske strani, prav tako iz Šmartenske strani, na drugi strani pa iz smeri Vikrč. Smer Šmartnega zagotavlja hiter in enostaven dostop do avtoceste A2, prav tako dostop do Celovške in s tem do Šentvida ter naprej vse do Medvod. Tretji dostop pa je odprt proti Vikrčam, izletni točki Zbilju ter do golfa igrišča v Smledniku.

Če ste oseba, ki zna ceniti dobro lokacijo, mir, neokrnjeno naravo, bližino reke in dober dostop do infrastrukture, ki si jo sodoben rezident prestolnice nadeja, je parcela na zemljišču pod Šmarno goro prav gotovo prava priložnost za vas.

 

Podsmarnogoro Okolica Rocco 1

Podsmarnogoro Okolica Rocco 5

Podsmarnogoro Okolica Rocco 6

Podsmarnogoro Okolica Rocco 7

Kontaktirajte nas

KONTAKTIRAJTE NAS