Nedaleč stran od mestnega vrveža nenehno rastoče prestolnice, v mirnem slikovitem kotičku, ki je lepo naslonjen na pobočje Šmarne gore, kjer se naravne znamenitosti prepletajo s samo naravo in prekrasnim rastjem, se nahaja prekrasna soseska, ki bo dvignila standard zaprtih sosesk na višji nivo.


 

Tacen se že od nekdaj deli na tri dele.

 

Na “Grškem” v smeri Save, “Sige” proti Vikrčam in “na Bregu”, kjer se nahaja soseska, proti Šmarni gori. Na tem delu pod šmarnogorsko Grmado je bil včasih grad Rocen, nekdanja last Lambergov. Pred 2. sv. vojno je bil tukaj frančiškanski samostan, po vojni srednja šola za miličnike, sedaj pa je Policijska akademija.
 
 

Na severni strani nudi naselju zaledje najljubša ljubljanska destinacija za pohodnike – Šmarna gora. Na nasprotni, južni strani pa se nedaleč stran sliši šum Save in prav v najlepšem odseku se iz mirnega toka počasi stopnjuje v razburljiv in dramatičen del, ki se malce nižje po strugi prelevi v Veslaški center Tacen.
 
 

Naselje se nahaja na prisojni strani Šmarne gore in Grmade, kar pomeni, da je osončenost zagotovljena, saj je celotno naselje orientirano pretežno vzhod-zahod.

V Tacnu je križišče cest proti Ljubljani, Medvodam, Smledniku in Vodicam.

 

Dostop do naselja je mogoč z več strani. Iz Vižmarsko-Brodovske strani, prav tako iz Šmartenske strani, na drugi strani pa iz smeri Vikrč. Smer Šmartnega nudi hiter in enostaven dostop do avtoceste A2. Prav tako je enako hiter dostop do Celovške in s tem do Šentvida in naprej vse do Medvod. Tretji dostop pa je odprt proti Vikrčam, izletni točki Zbilje in izredno lep dostop do golfa v Smledniku.

Sodobna novogradnja bo navdušila vse, ki znajo ceniti mir, neokrnjeno naravo, ter vrhunske hiše v naselju zaprtega tipa.

 

Podsmarnogoro Okolica Rocco 1

Podsmarnogoro Okolica Rocco 5

Podsmarnogoro Okolica Rocco 6

Podsmarnogoro Okolica Rocco 7

Kontaktirajte nas

KONTAKTIRAJTE NAS